Lammepilaff
Christopher Sjuve
60 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
gryte-/fårikålkjøtt2 stk
hakketløk1 fedd
hakkethvitløk1 ss
tomatpuré3 dl
vann1 ts
ingefær0.25 ts
kanel2 dl
ris12 stk
svisker1 ss
sitronsaft50 g
mandelflakSlik gjør du det:
Varm olje eller margarin i en gryte og brun kjøttet. Tilsett hakket løk og hvitløk, og la det steke sammen med kjøttet i noen minutter. Tilsett tomatpuré, vann og alt krydderet. La det trekke under lokk, på svak varme i ca. 20 minutter. Tilsett ris, svisker og sitronsaft og rør om. La gryten småkoke under lokk til risen er kokt, ca. 20 minutter. Smak til medeventuelt mer krydder. Dryss over mandelflakene ved servering. Serveres med en grønn salat og brød.