![Lammeribbe med auberginegrateng og chèvre](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fstatic.klikk.no%2Frecipe%2F2008.11.19%2F50577c1dd05abede063e0c1c%2F045629_BIG.jpg&w=3840&q=75)
Lammeribbe med auberginegrateng og chèvre
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Ribba
1 kg
lammeribbeAuberginegrateng (tian)
1 stk
aubergine3 stk
løk1 dl
olivenolje1 ts
sukker1 ts
salt1 dl
vann1 stk
squash6 stk
tomat2 fedd
hvitløk150 g
chèvre eller annen hvit geitost som f.eks. snøfrisk2 kvist
frisk timian eller omtrent halve mengden tørket1 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Skjær aubergine i skiver og dryss med litt salt og la ligge med saltet ca 30 min. Skyll av saltet og tørk dem med kjøkkenpapir. (Dette for å trekke ut bitterstoffer fra auberginen.) Rens og skjær løk i skiver eller båter, surr i olje i en stekepanne til løken blir myk, ikke brun. Tilsett sukker, salt og vann. Dekk med lokk og la løken surre i ca 10 min, den skal ikke bli brun. Ta av lokket, øk temperaturen, rør om og stek til løken er gyllen og all væske har kokt bort. Legg løken over i en ildfast form. Del auberginer, squash og tomater i skiver, hakk hvitløken og fordel over løken i formen. Fordel biter av chevre eller snøfrisk over. Dryss over salt, pepper og timian og hell over olje - så mye du føler for. Dekk formen med lokk eller aluminiumsfolie og sett i varm stekeovn 150 C og stek i 30-40 min, ta av lokket/folien og stek videre i ca 30 min, til væsken har dampet bort og retten har fått en konsentrert smak. La retten hvile/sette seg mens lammeribbene stekes. Rut skinnsiden på lammeribbene med en spiss kniv, dryss på salt, pepper, urter og olivenolje. Legg i et ildfast fat og stek ved 225 C i 20-25 min, til lammeribbene er sprø og gylne.