Lapskaus
Denne klassikeren passer perfekt til kalde dager. Lapskaus metter og varmer hvem som helst. Husk at det er lov til å improvisere!
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
bogkjøtt, eller høyrygg2 ss
smør, til steking6 stk
poteter3 stk
gulrot1 skiver
kålrot, tykk1 stk
persillerot4 dl
vann med buljong1 ts
salt0.5 ts
grovmalt pepperSlik gjør du det:
Skjær kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner. Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong. Tilsett grønnsaker og poteter skåret i terninger og la alt trekke på middels varme til alt er mørt. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men pass på at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper. Lapskausen kan godt lages uten bruning. Rester av kokt kjøtt kan gjerne brukes. Server med grovt brød eller flatbrød og tyttebær. Oppskriften er levert av Opplysningskontoret for Kjøtt