Lekker laks med gode grønnsaker
Her får du vite hvordan laksen blir lekker. Og god...
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
1 porsjon
1 bit
laks2 ss
erter1 ss
hakket rødløk0.5 stk
nepe1 ts
laks4 stk
aspargesbønner2 stk
sukkererter0.5 ss
sennep1 ts
timian, frisk2 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
For å legge opp denne retten som på bildet trenger du en rund form (kalles ofte en bakering. Det er simpelthen en rund pepperkakeform). Eller, så kan du knyte fisken med hyssing, gjerne to runder, som du fjerner ved servering.
Begynn med fisken: Bruk en kniv og skrap av skjellene på skinnet. Varm opp en stekepanne med litt olje og smør. Legg i ringen og legg fisken i en sirkel med skinnsiden ut (ikke viktig om fisken ikke går helt rundt). Stek fisken ferdig på lav varme.
Mens fisken steker gjør du klar grønnsakene
Pisk sammen sennep og olivenolje i en stor bolle. Sett til side.
Kok opp vann med litt salt. Ha i løken og la det koke fem minutter.
Del opp nepe, grønne bønner, sukkererter i små biter. Ha de hakkede grønnsakene og ertene i vannet og kok videre i to-tre minutter. Sil av. Ha grønnsakene, men spar noen, i bollen med sennep/olje. Vend godt rundt med hakket timian.
Løft fisken med ringen over på en tallerken (bruk en bred stekespade). Legg grønnsakene som er vendt i sennepsblandingen i ringen sammen med fisken. Legg de andre grønnsakene på toppen. Trykk forsiktig ned. Legg på noen ørret- eller lakserogn på toppen.
Løft av ringen, forsiktig. Servér straks.