Linsesalat med fetaost
Lag denne salaten i litt god tid før du skal servere den, slik at all smaken trekker inn i linsene.
Christopher Sjuve
45 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
1 stk
laurbærblad1 ss
rødvinseddik2 fedd
hvitløk1 ts
sukker12 dl
vann2 ss
salt1 stk
finhakket rødløk2 ss
balsamicoeddik100 g
smuldret fetaostSlik gjør du det:
1. Ha linsene i en kjele sammen med eddik, 1 båt hvitløk, sukker, laurbærblad, salt og pepper. 2. Hell over kaldt vann, kok opp og la linsene trekke rett under kokepunktet i ca. 25 minutter til de er møre, men holder fasongen. 3. La linsene dryppe godt av, fjern hvitløksbåten og laurbærbladet. Hell linsene i en stor salatskål og la de bli kalde. 4. Hakk den andre hvitløksbåten, og bland de øvrige ingrediensene sammen med linsene. Smak til med salt og pepper og sett salaten i kjøleskapet 2 timer før servering. Tips: Istedenfor linser er det også godt med bønner, fetaost kan også byttes ut med fersk mozzarellaost.