Linsesuppe med stekt pølse
Linsene blir gode med denne oppskriften.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
SuppeIngredienser
2 porsjoner
200 g
linser, gjerne røde1 stk
løk1 fedd
hvitløk1 stk
gulrot10 cm
stangselleri1 bokser
tomat20 cm
chorizopølse1 stk
buljongterningSlik gjør du det:
Hakk løken og stek den gyllen i stekepanna.
Hakk gulrot, selleri og stek det i noen minutter sammen med løken. Knus hvitløken og ha det i stekepanna i ett minutt. Ha i tomatene.
Ha i linsene (NB! noen linser må bløtlegges før de kokes), buljong og vann. Bruk omtrent en liter vann, men det kommer an på hvor tykt du liker det.
La det koke i ca 20 minutter eller til linsene er kokt. Om det blir for tykt kan du ha i litt mer vann.
Kjør det glatt med med stavmikser. Stek raskt noen pølsebiter og servér suppa med pølser på toppen. Pynt eventuelt med litt timian.