Løsebrød

Løsebrød

Oppskrift av: Aase Strømstad
180 minutter
Bakverk

Ingredienser

Slik gjør du det:

16-20 småbrød. I ovn ved 220° i 20-25 minutter. Rør gjæren ut i vannet og rør inn rugmel, hvetemel og salt til en løs deig. Dekk deigen til og la den heve i ca. 1 time. Ta godt med mel på bordet og hell deigen, som er meget løs og klisset, ut. Elt deigen lett. Den sitter til å begynne med fast i fingrene, men slipper etter hvert som bakemelet absorberes. Trill deigen til en pølse, som deles i jevnstore emner. Trill ovale småbrød. Lag et dypt hakk midt i brødene med baksiden av en kniv. Gi brødene et klapp så de blir litt flate. Etterhev brødene i ca. 20 minutter og stek dem midt i ovnen. Dette typisk bergenske bakverket spises med smør og gamalost eller geitost.

Kanskje disse også frister?