Makrellpizza
Christopher Sjuve
90 minutter
PizzaIngredienser
4 porsjoner
2 stk
makrellfilet0.5 stk
finhakket purre1 ss
finhakket rosmarin1 bokser
grovhakkede hermetiske tomat er1 fedd
hvitløk, presset150 g
pizza ost1 dl
vannPizzadeig
1.5 dl
vann1 ts
salt1 ss
olje25 g
gjær4 dl
hvetemelSlik gjør du det:
Lag pizzadeigen. Skjær makrellen i ca 2 cm biter på skrå og stek dem lett i panne. Stek aubergine, purre og rosmarin raskt i olivenolje i varm panne. Tilsett hvitløk og tomatene og kok opp. Kjevle ut pizzadeigen, ca 40 cm i diameter og legg den på bakepapir på bakebrett. Fordel tomatsausen over og legg på den lett stekte makrellen. Dryss over ost og stek 20 - 30 minutter ved 180 grader. Legg over på et fat og dryss litt frisk basilikum på toppen.