
Mandelstekt ishavsrøye
Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
750 g
ishavsrøye, filet1 ts
salt0.5 ts
pepper, sort og nykvernet75 g
hvetemel2 stk
egg1 dl
mandelflarn2 ss
olje til pensling2 ss
usaltetsmørtil stekingPotet-pepperrotgrateng
1 stk
finhakketsjalottløk1 fedd
hvitløk, finhakket1 ss
smør, usaltet3 dl
fløte1 stk
poteter1 stk
poteter2 ss
pepperot, revet4 ts
dijonsennep1 ts
salt1 ts
pepper, sort og nykvernetKultursalat
1.5 dl
kulturmelk1 ss
eddik, 7%2 ts
sukker1 ss
sitronsaft0.5 ts
salt200 g
vasket og finsnittetisbergsalatSlik gjør du det:
Skyll og tørk filetene. Vend skinnsiden av fiskestykkene i en blanding av hvetemel, salt og pepper, deretter i pisket egg og tilslutt i mandelflarn. Varm opp en stekepanne, ha i oljen og smøret og la det slutte å frese før du har i fisken, skinnsiden ned. Stek fisken til mandlene er gyldne, ca 1 minutt, på høy temperatur. Legg dem over på stekebrett med skinnsiden opp og stek dem ferdige i forvarmet stekeovn ved 200 grader i ca 3 minutter. Potet-pepperrotgrateng Fres løk og hvitløk i usaltet smør til de er myke og blanke, tilsett fløten og kok opp. Skjær potetene i tynne skiver på mandolin eller på kjøkkenmaskin. Når fløten koker tilsettes potetene. La dette koke i et par minutter mens du rører forsiktig. Tilsett dijonsennep, pepperrot, salt og pepper. Helles over i porsjonsformer eller en ildfast form. Bakes ferdig i stekeovn ved 200 grader, ca 30 minutter. La gratengen hvile noen minutter før servering. Kultursalat Bland kulturmelk, eddik, sukker, sitron og salt. Slå dette over salaten i og server umiddelbart.