Mandelstekt ishavsrøye
Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
750 g
ishavsrøye, filet1 ts
salt0.5 ts
pepper, sort og nykvernet75 g
hvetemel2 stk
egg1 dl
mandelflarn2 ss
olje til penslingPotet-pepperrotgrateng
1 stk
finhakketsjalottløk1 fedd
hvitløk, finhakket1 ss
smør, usaltet3 dl
fløte1 stk
poteter1 stk
poteter2 ss
pepperot, revet4 ts
dijonsennep1 ts
saltKultursalat
1.5 dl
kulturmelk1 ss
eddik, 7%2 ts
sukker1 ss
sitronsaft0.5 ts
saltSlik gjør du det:
Skyll og tørk filetene. Vend skinnsiden av fiskestykkene i en blanding av hvetemel, salt og pepper, deretter i pisket egg og tilslutt i mandelflarn. Varm opp en stekepanne, ha i oljen og smøret og la det slutte å frese før du har i fisken, skinnsiden ned. Stek fisken til mandlene er gyldne, ca 1 minutt, på høy temperatur. Legg dem over på stekebrett med skinnsiden opp og stek dem ferdige i forvarmet stekeovn ved 200 grader i ca 3 minutter. Potet-pepperrotgrateng Fres løk og hvitløk i usaltet smør til de er myke og blanke, tilsett fløten og kok opp. Skjær potetene i tynne skiver på mandolin eller på kjøkkenmaskin. Når fløten koker tilsettes potetene. La dette koke i et par minutter mens du rører forsiktig. Tilsett dijonsennep, pepperrot, salt og pepper. Helles over i porsjonsformer eller en ildfast form. Bakes ferdig i stekeovn ved 200 grader, ca 30 minutter. La gratengen hvile noen minutter før servering. Kultursalat Bland kulturmelk, eddik, sukker, sitron og salt. Slå dette over salaten i og server umiddelbart.