Marinert svinefilet
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
HovedrettIngredienser
8 porsjoner
1 kg
svinefilet1 l
vann3 stk
kjøttbuljongterning4 stk
laurbærblad5 fedd
hvitløk10 stk
pepperkornMarinade:
2 dl
olivenolje1.5 dl
buljong fra kjøttet3 fedd
hakket hvitløk2 ss
dijonsennep5 ss
fersk hakket mynteSlik gjør du det:
Renskjær kjøttet. Kok opp vann, buljongterninger, laurbærblad, hvitløk og pepper og legg i kjøttet . La det trekke (ca 85 ºC) under lokk i ca 20 min. Snu kjøttet et par ganger under trekketiden. Avkjøl kjøttet i buljongen. Når kjøtt og buljong er avkjølt, sett kaldt i kjøleskapet natten over. Neste dag: Bland sammen ingrediensene til marinaden. Skjær det kalde kjøttet i skiver og legg kjøttet takstenvis på et serveringsfat. Hell over halvparten av marinaden. Dekk til og la kjøttet stå og trekke smak av marinaden 1-2 timer. Server resten av marinaden til kjøttet. Server med salat og ris, poteter eller brød.