Marokkansk gryte

Marokkansk gryte

Tanken på en varm gryte som dufter av eksotiske krydder får tennene til å løpe i vann. Dette er akkurat en sånn gryte.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Ha anisfrø, cayennepepper, korianderfrø og kuminfrø i en morter og knus godt. Ha krydderne i stor bolle og ha på godt med olje, ca 1 dl.
Dersom kjøttet ikke er oppdelt, skjær det opp i passende stykker. Ha det i bollen med krydderne og bland godt.
Stek kjøttet i ca fem, seks minutter (i en dyp stekepanne eller tykkbunnet kjele) på høy varme. Sett til side. Ikke vask panna.
Skjær løken i grove biter. Ha den i stekepanna med tomatpuréen og stek til den blir gylden (bruk eventuelt mer olje). Hakk aprikoser og tomater og ha dem i.
Ha i vann og kikerter.
Ha kjøttet tilbake i panna med ingefær, buljong og kanelstenger.
Del sitronen i to og la den koke med i 45-60 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med revet sitronskall og frisk koriander.
Couscous eller ris passer bra dersom du ikke synes kikertene metter nok.

Kanskje disse også frister?