Meksikansk salat
Christopher Sjuve
60 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
1 stk
fersk kylling2 ss
tykk tomat salsa1 pose
tacokrydder3 dl
ost i terninger1 hode
isbergsalat6 stk
ananaslake1 stk
appelsin, skåret i biter1 bt
reddik er, i skiver100 g
minimaisSalatsaus
1 fedd
hvitløk, presset0.5 dl
finsnittet purre2 ss
tacokrydder2 ss
tykk tomat salsa1 ss
majones3 dl
rømmeSlik gjør du det:
Del kyllingen i to deler og pensle med salsa. Hell kryddermiksen i en plastpose, men spar angitt mengde til salatsausen. Legg i kyllinghalvdelene og rist slik at krydderet fordeles jevnt. Legg halvdelene på et ildfast fat og stek dem i ovn på 200°C, i ca. 35 min. Avkjøl kyllingdelene. Løsne kyllingkjøttet fra bena og skjær det i mindre biter. Fjern eventuelt skinnet. Legg kyllingbiter og øvrige ingredienser i grupper på et fat. Bland ingrediensene til salatsausen. Smak til ev. med salt og svart pepper. Server sausen til salaten sammen med sprø, varme nachos (varmes i ovn på 125°C, i ca 10 min).