Mørbradstek med sherrysaus
Oppskrift av: Aase Strømstad
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
benfrimørbradstek0.5 ts
pepper1 ts
salt1 stk
gulrot1 stk
løk4 dl
vannSaus:
4 dl
stekesjy1.5 ss
mørkmaisennajevner1 knivsodd
kajennepepper0.5 dl
tørr eller halvtørrsherrySlik gjør du det:
I ovn ved 125° i ca. 1 time. Surr steken så den får jevn form. Legg det i en ildfast form med løk og gulrot ved siden av. Stikk et steketermometer i kjøttet og stek det til kjernetemperatur 55° for rødt kjøtt, 64° for rosa kjøtt. Hell kokende vann i langpannen etter ca. 20 minutter steketid. Ta kjøttet ut og la det hvile. Sil stekesjyen og press så mye av løk og gulrot gjennom silen som mulig. Kok opp sjyen, jevn den med maisenna og smak til med kajennepepper og sherry. Server steken i skiver med sausen og tilbehør etter ønske.