Myke gulrotcupcakes med luftig vaniljekrem
Disse cupcakene er myke og saftige, og har en deilig krem på toppen.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
45 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
Myke gulrotcupcakes
200 g
smør, romtemperert300 g
sukker4 stk
Egg, store400 g
hvetemel3 ts
bakepulver0.5 ts
salt1.5 ts
kanel5 dl
kremfløte, lunken2 ts
vaniljesukker200 g
gulrot, revetLuftig vaniljekrem
5 dl
Kremfløte, kald225 g
mascarpone, kald1.5 dl
melis1 ts
vaniljesukkerSlik gjør du det:
Begynn med cupcakene. Sikt sammen mel, bakepulver, salt og kanel i en bolle, og sett til siden så lenge.
Ha romtemperert smør I en kjøkkenmaskin (bruk K-spade), og miks på høy hastighet i seks minutter. Tilsett sukker og miks det til du får en luftig smørkrem. Tilsett melblanding, eggene, revne gulrøtter, lunket kremfløte og vanilje. Miks dette i halvannet minutt på laveste hastighet. På dette stadiet er det viktig å ikke overmikse cupcakerøren.
Stopp mikseren og tilsett hakkede valnøtter og vend dem inn med en slikkepott.
Fordel røren i cupcakeformer, men ikke fyll formene mer enn trekvart fulle. Bruk gjerne en iskremskje for å få jevn størrelse på cupcakene.
Stek på 180 grader i 20 minutter. Stikk en pinne i midten av en av kakene. Om den er helt tørr, så er kakene ferdige Avkjøles på rist.
Så er turen kommet til vaniljekremen.
I en stor bolle pisker du kald kremfløte, kald mascarpone, melis og vanilje sammen til en luftig krem.
Kremen er klar til bruk. Er den i tykkeste laget? Tilsett litt mer kald kremfløte og vend inn med slikkepott.
Ha kremen i en sprøytepose med stjerneformet tupp og lag små roser på hver cupcake.
Topp eventuelt hver cupcake med kakepynt eller små godterier.