Myke gulrotcupcakes med luftig vaniljekrem

Myke gulrotcupcakes med luftig vaniljekrem

Disse cupcakene er myke og saftige, og har en deilig krem på toppen.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
45 minutter
Kake

Ingredienser

1 porsjon

Myke gulrotcupcakes

300 g

sukker

4 stk

Egg, store

400 g

hvetemel

0.5 ts

salt

1.5 ts

kanel

5 dl

kremfløte, lunken

Luftig vaniljekrem

5 dl

Kremfløte, kald

1.5 dl

melis

Slik gjør du det:

Begynn med cupcakene. Sikt sammen mel, bakepulver, salt og kanel i en bolle, og sett til siden så lenge.
Ha romtemperert smør I en kjøkkenmaskin (bruk K-spade), og miks på høy hastighet i seks minutter. Tilsett sukker og miks det til du får en luftig smørkrem. Tilsett melblanding, eggene, revne gulrøtter, lunket kremfløte og vanilje. Miks dette i halvannet minutt på laveste hastighet. På dette stadiet er det viktig å ikke overmikse cupcakerøren.
Stopp mikseren og tilsett hakkede valnøtter og vend dem inn med en slikkepott.
Fordel røren i cupcakeformer, men ikke fyll formene mer enn trekvart fulle. Bruk gjerne en iskremskje for å få jevn størrelse på cupcakene.
Stek på 180 grader i 20 minutter. Stikk en pinne i midten av en av kakene. Om den er helt tørr, så er kakene ferdige Avkjøles på rist.
Så er turen kommet til vaniljekremen.
I en stor bolle pisker du kald kremfløte, kald mascarpone, melis og vanilje sammen til en luftig krem.
Kremen er klar til bruk. Er den i tykkeste laget? Tilsett litt mer kald kremfløte og vend inn med slikkepott.
Ha kremen i en sprøytepose med stjerneformet tupp og lag små roser på hver cupcake.
Topp eventuelt hver cupcake med kakepynt eller små godterier.

Kanskje disse også frister?