Myke gulrotcupcakes med luftig vaniljekrem

Myke gulrotcupcakes med luftig vaniljekrem

Disse cupcakene er myke og saftige, og har en deilig krem på toppen.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
45 minutter
Kake

Ingredienser

1 porsjon

Myke gulrotcupcakes

  • 200 g

    smør, romtemperert
  • 300 g

    sukker
  • 4 stk

    Egg, store
  • 400 g

    hvetemel
  • 3 ts

    bakepulver
  • 0.5 ts

    salt
  • 1.5 ts

    kanel
  • 5 dl

    kremfløte, lunken
  • 2 ts

    vaniljesukker
  • 200 g

    gulrot, revet
  • 80 g

    valnøtter, hakket (kan sløyfes)
  • Luftig vaniljekrem

  • 5 dl

    Kremfløte, kald
  • 225 g

    mascarpone, kald
  • 1.5 dl

    melis
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • Slik gjør du det:

    Begynn med cupcakene. Sikt sammen mel, bakepulver, salt og kanel i en bolle, og sett til siden så lenge.
    Ha romtemperert smør I en kjøkkenmaskin (bruk K-spade), og miks på høy hastighet i seks minutter. Tilsett sukker og miks det til du får en luftig smørkrem. Tilsett melblanding, eggene, revne gulrøtter, lunket kremfløte og vanilje. Miks dette i halvannet minutt på laveste hastighet. På dette stadiet er det viktig å ikke overmikse cupcakerøren.
    Stopp mikseren og tilsett hakkede valnøtter og vend dem inn med en slikkepott.
    Fordel røren i cupcakeformer, men ikke fyll formene mer enn trekvart fulle. Bruk gjerne en iskremskje for å få jevn størrelse på cupcakene.
    Stek på 180 grader i 20 minutter. Stikk en pinne i midten av en av kakene. Om den er helt tørr, så er kakene ferdige Avkjøles på rist.
    Så er turen kommet til vaniljekremen.
    I en stor bolle pisker du kald kremfløte, kald mascarpone, melis og vanilje sammen til en luftig krem.
    Kremen er klar til bruk. Er den i tykkeste laget? Tilsett litt mer kald kremfløte og vend inn med slikkepott.
    Ha kremen i en sprøytepose med stjerneformet tupp og lag små roser på hver cupcake.
    Topp eventuelt hver cupcake med kakepynt eller små godterier.

    Kanskje disse også frister?