Nakkekoteletter med honningglaserte rotgrønnsaker
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
3 fedd
hvitløkHonningglaserte rotgrønnsaker:
1 stk
sellerirot ELLER:2 stk
persillerot4 stk
gulrot2 stk
løk2 ss
smør2 ss
honning, flytendeGrov mandelpotetpuré
1 kg
mandelpoteter2 skiver
sellerirot2 dl
mat fløte eller melkSlik gjør du det:
La kotelettene ligge på kjøkkenbenken til temperering ca 1 time før de stekes. Fortsett med de honningglaserte rotgrønnsakene. Rens og del grønnsakene i staver og brun i smør i en stekepanne. Vend inn honning, salt og krydder og etterstek i varm stekeovn ved 200 ° C til grønnsakene er møre. Potetpure: Skrell og del potetene i biter og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet. Grovmos potetene med en visp. Kok opp fløte og smør og rør inn i potetene. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt. Steking av kotelettene: Varm olje i en panne, tilsett smør i den varme olje og la smøret slutte å bruse før kotelettene legges i pannen, dryss over salt og pepper. Legg i hvitløkfedd (trenger ikke skrelles) og et par kvister frisk timian. Stek kotelettene 3-4 min på hver side.