Norsk fiskesuppe
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
2 stk
sjalottløk2 stk
gulrot2 skiver
sellerirot1 stk
purre4 ss
smør3 ss
hvetemel1.5 l
fiske kraft (se tips)1 dl
fløteKraft
1 kg
fiskeavskjærSlik gjør du det:
Beste utgangspunkt til suppen er fiskekraft, se tips. Rens og finhakk grønnsakene til suppen og kok dem knapt møre i litt fiskekraft. Ta opp grønnsakene. Fres finhakket løk i smør til løken er blank. Rør inn hvetemel og spe med varm fiskekraft. Tilsett rømme og fløte, kok opp og la trekke uten lokk i minst 10-15 min. Tilsett fisk i terninger og de kokte grønnsakene, smak til med salt, pepper, eddik og sukker. Server med finhakket gressløk eller Tips: Best resultat får du om du koker kraft på fiskeavskjær og bruker denne kraften som basis. Fiskekraft: Skyll godt av fiskeavskjær fra hvit fisk, legg i en kasserolle med løk, gulrot, sellerirot og ev litt purre i grove biter. Tilsett vann til det dekker alt i gryten. Kok opp, skum godt, tilsett litt salt, laurbærblad, noen pepperkorn og noen persillestilker. La kraften koke uten lokk i ca 20 min. (Koker kraften lengre kan den lett få «limsmak».) Sil kraften gjennom et klede/fin sikt. Kok den ev litt inn for en kraftigere smak, før den brukes i suppen.