Nøttepanert ishavsrøye med soppsalat
Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
fileter av ishavsrøye2 ss
smør til steking4 ss
hasselnøtterSoppsalat
2 ss
smør1 neve
ruccola1 neve
småbladet spinatNorzolasmørsaus
1 stk
finhakket sjalottløk1 dl
hvitvinTyttebærvinaigrette
50 g
balsamicoeddik50 g
tyttebær50 g
olivenoljeSlik gjør du det:
Alt skal være så nylagd som mulig, så her gjelder det å arbeide raskt. Bare vinaigretten kan lages i god tid på forhånd. La tyttebærene trekke i eddiken i 1 time. Press dem med væsken gjennom en sikt. Visp inn oljen og smak til med salt og pepper. Begynn med sausen. Surr løken myk, men ikke brun, i litt av smøret. Hell på hvitvin og la den koke nesten helt inn. Rør inn osten og la den smelte under omrøring. Rør inn én og én smørterning, visp kratig. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den spreke. Hold sausen varm i vannbad eller ved siden av kokeplaten. Del store sopper. Stek soppen i smør i varm panne. Vend inn rucola og spinat like før servering. Smak til med salt og pepper. Stek røyefiletene med skinnsiden ned til skinnet blir sprøtt og brunt og fisken så vidt gjennomstekt. Dryss på salt, pepper og nøtter mot slutten av steketiden. Anrett røyefiletene på en seng av soppsalat, hell saus rundt og dryss tyttebærviaigrette på.