Omelett etter prinsippet
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Forslag:
1 stk
løk2 stk
paprika2 stk
tomat2 ss
olje, nøytral2 dl
hermetiskebønner8 stk
egg4 stk
potet, kokt1.5 ts
salt1.25 dl
vannSlik gjør du det:
La fantasi og tilgjengelige råvarer bestemme hva som legges i/på omeletten. Rens og finhakk løken. Del paprika i terninger og tomater i båter. Fres løken i olje i en stekepanne med håndtak som tåler stekeovnsvarme. Legg i resten av grønnsakene, poteter og hermetiske bønner. Visp sammen egg, salt, pepper og vann og hell det over grønnsakene i pannen. Løft lett på grønnsakene slik at eggerøren fordeler seg godt mellom grønnsakene. Stek på svak varme i ca 15 min. Gratiner / stek i varm stekeovn ved 225 °C på øverste rille, til omletten har fått en fin farge. Har du ikke stekeovn legg et lokk på pannen og la omletten steke ferdig ved svak varme i 20-25 min. Pass på at den ikke brenner seg i bunnen. Dryss over persillle ved servering. Server med en grønn salat og ev grovt brød.