Ørret med basilikumsaus
Et enkelt, men likevel raffinert måltid som kan serveres både til hverdag og som søndagsmiddag.
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
ørret0.5 ss
olje0.5 ts
salt0.5 ts
pepperBasilikumsaus
3 stk
sjalottløk2 ss
olje eller smør1.5 dl
hvitvineller eplejuice2 dl
helmelk1 potte
basilikumTilbehør
2 stk
hjertesalat16 stk
cherrytomat8 stk
poteterSlik gjør du det:
Kok poteter. Ørreten pensles med olje, salt og pepper. Stekes på brett i ovn på 200 °C i ca 15 minutter.
Basilikumsaus
Surr finhakket sjalottløk i olje (eller smør) til den blir myk. Tilsett vin (eventuelteplejuice) og fiskebuljongen og kok inn til væsken halveres. Tilsett melk, kok opp, rør inn maizenna og la det småkoke i 1 minutt. Ha i finhakket basilikum helt på slutten, for å unngå at den blir bitter.
Del hjertesalaten i to på langs og damp den i 1 minutt. Legg opp to halve hjertesalater på hver tallerken med ørretfileten på toppen.
Server med cherrytomater, poteter og basilikumsaus.