Ørret med basilikumsaus

Ørret med basilikumsaus

Et enkelt, men likevel raffinert måltid som kan serveres både til hverdag og som søndagsmiddag.

Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

600 g

ørret

0.5 ss

olje

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

Basilikumsaus

2 dl

helmelk

1 potte

basilikum

Tilbehør

8 stk

poteter

Slik gjør du det:

Kok poteter. Ørreten pensles med olje, salt og pepper. Stekes på brett i ovn på 200 °C i ca 15 minutter.

Basilikumsaus

Surr finhakket sjalottløk i olje (eller smør) til den blir myk. Tilsett vin (eventuelteplejuice) og fiskebuljongen og kok inn til væsken halveres. Tilsett melk, kok opp, rør inn maizenna og la det småkoke i 1 minutt. Ha i finhakket basilikum helt på slutten, for å unngå at den blir bitter.
Del hjertesalaten i to på langs og damp den i 1 minutt. Legg opp to halve hjertesalater på hver tallerken med ørretfileten på toppen.
Server med cherrytomater, poteter og basilikumsaus.

Kanskje disse også frister?