
Ørret med peppermyntepesto, pancetta og revet sitron
Oppskrift av: Lise Finckenhagen og Kristin Jacobsen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
ørret filet (helst den tykkeste delen av fileten)1 bt
persille12 stk
mynteblader50 g
mandel, kan med fordel ristes lett i ovn2 fedd
hvitløk1 dl
olivenolje1 stk
sitron - revet skall av den4 skiver
pancetta1 stk
paprika, gul1 stk
squashSlik gjør du det:
Grovhakk mandler og hvitløkfedd. Ha det i en blender sammen med mynteblader og olivenolje. Kjør det til en grov masse. Bland inn sitronskallet og smak til med salt og pepper. Del fisken i like mange stykker som personer. Krydre lett med salt og pepper. Fordel myntepestoen på fiskestykkene og pakk hvert stykke inn i pancetta. Smør en ildfast form med litt olje, og legg fiskepakkene over i formen. Stek fisken på 220 grader i 12-15 minutter. Skjær squashen i tynne skiver og stek dem møre i litt smør og olje. Smak squashen til med salt og pepper. Anrett squash og fisk på varme tallerkener. Server med for eksempel hjemmelaget potetstappe o litt rømme eller crème fraîche. Tips: Istedenfor pancetta kan du bruke parmaskinke eller veldig tynne skiver bacon.