Ørret- og risgrateng
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
RisrettIngredienser
4 porsjoner
1.5 dl
grøtris3 dl
vann400 g
skinn- og benfriørret2 dl
matfløte3 stk
egg4 ss
hakketdill1 ts
salt2 ss
maltbrød/brødkrummeKryddersmør:
Slik gjør du det:
Kok grøtrisen i vann tilsatt buljongterning/ konsentrert fiskekraft. Koketid, se pakken med grøtris. Avkjøl. Varm stekeovnen til 200 ºC. Skjær ørreten i terninger og legg i en smurt ildfast form. Visp sammen fløte, egg, dill, salt og pepper. Bland inn avkjølt ris og hell massen over ørreten i den ildfaste formen. Dryss over malt brød. Stek midt i stekeovnen i 30 - 40 min. Server med kryddersmør og en grønn salat Kryddersmør: Smak til mykt smør med finhakkede urter og saft av presset sitron eller lime.