Ostekake med Martini Brut og jordbær- og nøttemüsli
Her er oppskriften på en lekker ostekake med jordbær.
Oppskrift av: Jostein Medhus
60 minutter
BakverkIngredienser
Oliven og gresskarbunn
2 stk
egg60 g
melk40 g
mandler, malte80 g
hvetemel1.5 ts
bakepulver0.5 ts
kanel, malt40 g
olivenolje40 g
gresskarkjerneoljeOstemasse
320 g
sukker0.5 stk
vaniljestang500 g
kremost6.5 dl
stivpisketkremfløte1 stk
lime, saftenNøttemüsli
3 ss
pistasjenøtter2 ss
grovhakkedemandler4 ss
gresskarfrø3 ss
sukkerJordbærgelé
2 dl
musserende vin100 g
jordbær60 g
sukker4 pl
gelatinSlik gjør du det:
Bunnen Egg og sukker piskes til eggedosis. Melk, mandler, hvetemel, bakepulver, kanel og sitron blandes forsiktig inn i eggedosisen. Olivenolje og gresskarkjerneolje helles i til slutt. Stekes i en godt smurt kakeform på 200 grader i 12-15 minutter. Ostemasse: Sukker, Martini Brut og vaniljestang kokes opp til sukkeret har løst seg opp. Tilsett bløtlagt gelatin og la den smelte. Kremosten legges i en bolle, vinblandingen tilettes og røres inn. Vend forsiktig inn stivpisket krem og smak til med limesaft. Helles så over bunnen og la dette stå kaldt helst over natten. Nøttemüsli: Nøtter og kjerner ristes gyldenbrune i en panne oppvarmet på medium varme. Tilsett sukker og rør godt sammen. Massen skal bli en lys karamell. Hell så over på et bakepapir og avkjøl. Når nøttene er kalde knuses de lett, og kan gjerne blandes med biter av tørket jordbær. Jordbærgelé Martini Brut, jordbær og sukker kokes opp og kokes forsiktig i cirka 10 minutter. Blandingen siles. Tilsett blandingen gelatin og la den smelte. Geleén settes kaldt til den stivner. Rett før servering røres geleen lett med en visp og serveres. Jordbærpynt: Modne jordbær skjæres fint og drysses lett med melis og serveres med kaken. Serveres med et glass Martini Brut.