Ovnsbakt ishavsrøye på fransk vis
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
750 g
ishavsrøye, filet1 ts
salt2 ss
olje til penslingDijonhollandaise
1 stk
eggeplomme1 ss
sitronsaft4 ts
dijonsennep100 g
usaltet smør - smeltet0.5 ts
saltBalsamicosirup
0.5 dl
balsamicoeddik0.5 dl
rødvin0.5 dl
sukkerSesamsukkererter
300 g
sukkererter2 ss
olivenolje4 ss
sesamfrø - ristet0.5 ts
saltSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 180 grader. Legg filetene med skinnsiden ned og dryss over salt og pepper. Rull filetene sammen fra hode mot hale og legg dem på et penslet stekebrett. Stek i stekeovn ved ved 180 grader i ca 5 minutter. Dijonhollandaise Smelt smør og hold det middels varmt. Pisk eggplommer, sitron og dijonsennep skummende over et vannbad. Spe så forsiktig med smøret mens du pisker kraftig. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Blir sausen litt tykk kan den tynnes ut med et par dråper kaldt vann. Smak til med salt og pepper. Balsamicosirup Ha ingrediensene i en kjele og kok opp. Kok inn væsken ved lav varme til ca 2/3. Sesamsukkererter Forvell sukkerertene raskt i godt saltet vann. Fres dem så i olivenolje og smak til med salt og pepper. Bland i de ristede sesamfrøene.