Ovnsbakt kveite med sherry og grønnsaker
Oppskrift av: Sven Erik Renaa
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
små tomat er8 stk
poteter4 ss
olivenolje8 stk
asparges4 stk
småløk2 stk
hele hvitløk1 stk
timiankvist3 ss
smør0.5 dl
hvitvin, tørr1 dl
kalvekraft2 ss
sherryeddikSlik gjør du det:
Skrubb potetene godt, kok med skallet på i lettsaltet vann, til de er nesten gjennomkokt. Hell av kokevannet og damp godt. Del tomatene i to, legg i et fat, dryss på litt salt, litt sukker og pepper og tørk i stekeovn ved 100 ºC i ca 30 min. Stek bacon i olje i stekepanne, ta opp baconet og la det renne godt av seg på kjøkkenpapir. Dryss salt og pepper på kveita og stek den i oljen i stekepannen, stek på begge sider til den blir gyllen. Legg over i et ildfast fat (eller bruk stekepannen) Rens og del grønnsakene i litt mindre biter (hvitløkfedd skal ikke deles) og legg i pannen/formen sammen med kveita, tilsett de kokte potetene, timian og smør. Bak/ stek i stekeovn ved 150 ºC o i 10 min. Tilsett vin, tørkede tomater, sherryeddik og kraft. Bak/stek videre i 8-10 min (kveita skal ha en kjernetemperatur på 45 ºC når den er ferdig). La kveita hvile i ca 5 min. Smak til med salt og pepper. Legg sprøstekt bacon over ved servering. Oppskrift Sven Erik Renaa, Årets kokk 2006 og Norges kandidat i Bocuse d'Or 2007.