Ovnsbakt ørret med risotto og gremolata
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Risotto
2 stk
sjalottløk2 ss
smørOvnsbakt ørret
2 ss
smør0.5 stk
sitron (saften av den)Gremolata
1 stk
lime1 potte
kruspersille3 fedd
hvitløk0.5 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Begynn med risotto. Finhakk sjalottløk og fres i olje sammen med risen til alt er blankt. Hell på hvitvin og kok inn. Øs over hønsebuljong litt etter litt. Kraften skal koke helt inn mellom hver gang før du tilsetter ny kraft. Rør jevnlig under hele kokeprosessen. Det vil ta ca. 20 min før risen er ferdig kokt og all kraften er tilsatt. Smak til med smør, revet parmesan, salt og pepper. Mens risottoen lages, sett ørret i stekeovnen og lag gremolata. Legg ørretfileten på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle med smeltet smør, salt, pepper og litt presset sitronsaft. Stek i varm stekeovn 175 C i 15-20 min. Fisken skal såvidt være gjennomstekt. Ikke la den stå så lenge at den blir tørr! Til gremolata, riv skallet av vaskede sitroner og lime . Finhakk persille og hvitløk eller kjør alt i en liten hurtighakket. Tilsett olje og salt. Ved servering, fordel gremolata over risotto og fisken.