Ovnsbakt ørret
Bak laks eller ørret med denne sausen og få en helt ny smaksopplevelse.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
1 stk
ørret, eller laksefilet1 stk
appelsin1 stk
fennikel2 stk
sjalottløk2 dl
crème fraîche1 ts
estragon2 ss
gressløkSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Vask fennikelen godt og skjær den i skiver. Skrell løk og stek løk og fennikel blank i olje.
Ha i crème fraîche, finhakket gressløk og estragon.
Press appelsinen. Ha i 2/3 av saften og la det koke inn i fem-seks minutter.
Del ørretfileten (eller laksefileten) i to på langs, slik at du få to like store avlange biter.
Legg den ene ørretbiten på sølvfolie med skinnsiden ned. Hell over appelsinsausen og ha resten av appelsinjuicen over.
Legg den andre ørretbiten på toppen (med skinnsiden opp). Pakk inn i folie.
Bak den i ca 20 minutter, eller til den er gjennomstekt. Bruk gjerne steketermometer - fisken er ferdig når den er 50 grader, men mange liker at den blir 60 grader.