Ovnsbakt sesam- og korianderlaks med linser og brokkoli
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
laksefilet0.5 stk
sitron, skall og saft av2 fedd
hvitløk, hakketBrokkoli med ingefær o g paprika
1 stk
brokkoli bukett1 stk
paprika, rød6 ss
soyasaus3 ss
vann2 ts
sukker0.25 ts
sennep, tørrKokte linser
2.5 dl
linser2 stk
sjalottløk2 ss
olje2 stk
grønnsakbuljongterningSlik gjør du det:
Begynn med å koke linsene. Skyll dem godt i et dørslag under rennende vann. Finhakk løk og surr i olje sammen med linsene. Smuldre opp buljongterningene og tilsett i kasserollen sammen med vannet (les på pakken) Kok opp og la trekke ca 20 min. Rens og del brokkoli i buketter og paprika i biter og kok møre i lettsaltet vann i 5-6 min. Rør sammen soyasaus, vann, sukker, sennep og ingefær i en liten kasserolle og kok opp. Hell dressingen over grønnsakene ved servering. Legg laksefileten i en ildfast form og "ringle" over olivenolje, presset sitronsaft, skall (kun det gule), salt, pepper og hakket hvitløk. Bak i varm stekeovn ved 200 ºC i 10-15 min. Ha sesamfrøene i en tørr stekepanne og varm opp under omrøring, pass på at de ikke blir brent, kun gylne. Dryss sesamfrø og frisk koriander over laks og grønnsaker ved servering.