Ovnsbakt uerfilét med grønnsaklasagne
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 ss
oljeGrønnsakslasagne
1 stk
gulroti små terninger100 g
kålroti små terninger1 stk
litenløki små terninger2 ss
smør2 dl
hvitvin, tørr3 dl
matfløte2 ss
maisennajevner1 ss
gurkemeie1 dl
muskat, revet2 stk
egg12 stk
lasagneplaterGressløkpesto
2 bt
gressløk2 ss
pinjekjerner1 ss
parmesan, nyrevet1 fedd
hvitløk1.5 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Start med grønnsaklasagne. Surr grønnsakene i smør sammen med gurkemeie i 1?2 minutter. Hell på hvitvin og la den koke inn. Tilsett fløte og melk, kok opp og jevn sausen med maisenna. Rør inn ost og ett egg om gangen. Smak stuingen til med salt og pepper. Kle en brødform med bakepapir og legg i lasagneplater og grønnsakstuing lagvis. Underste lag skal være lasagneplater, og øverste lag stuing. Stek lasagnen i ovn til den er fast. La den hvile i ca. 10 min før den skjæres i snipper eller stikkes ut i sirkler. Bland alt unntatt oljen til pestoen i food-processor og finhakk det. Spe med oljen til en fyldig saus. Pensle fisken med olje og dryss på salt og pepper. Bak den midt i ovnen til den er gjennomstekt, men ikke tørr. Anrett fisken på varme tallerkener som vist på bildet.