Ovnsstekt kveite, pasta og fennikel
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
koteletter av kveiteFennikel
2 stk
fennikel4 dl
appelsinjuice1 stk
sitron, saften av den1 ss
sukkerCrème fraîche-saus
2 stk
sjalottløk3 ss
olje2 dl
hvitvin1 beger
crème fraîchePasta
500 g
pasta, ferskSlik gjør du det:
Begynn med fennikel. Rens og del fennikel i båter og kok mør i appelsinjuice og sitronsaft, 8-10 min. Avkjøl fennikel i juicen. Før servering, ta opp fennikel, kok inn appelsin og sitron juice og sukker til en fyldig sirup. Legg i fennikel og vend i sirupen. Fortsett med sausen. Finhakk sjalottløk og surr myk i olje, uten at løken tar farge. Tilsett hvitvin og kok inn til det gjenstår ca ½ dl. Tilsett crème fraiche og kok opp. Smak til med salt og pepper. Sussen kan ev piskes før servering slik at den blir skummende og luftig. Vend inn finhakket gressløk, rett før servering. Legg kveite kotelettene i et smurt ildfast fat, dryss på salt og pepper. Stek i varm stekeovn 200 ºC i ca 15 min, til fiskekjøttet løsner fra benet. Kok opp godt saltet vann til pasta. Del vårløk på skrå i lange tynne strimler. Legg fersk pasta i kasserollen sammen med vårløk og la koke i ca 4 min . Hellav vannet og vend inn olje og flaksalt.