Pai med fenikkel og chèvre
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Form og paiIngredienser
Slik gjør du det:
Stekes i rund paiform eller form med løs kant, 24 cm. Passer til seks porsjoner. Smuldre sammen mel og smør i en foodprocessor, tilsett kesam, salt og vann og kjør raskt sammen. Kjevle eller trykk ut deigen i en form og sett formen i kjøleskapet i ca 30 min. Skjær fenikkel i skiver og kok den myk i saltet vann i ca 10 min. La den renne godt av seg. Rens og finhakk hvitløk og tomatene. Stek hvitløk og tomater i litt av oljen fra tomatene, tilsett kokte fenikkel, salt, pepper og basilikum. Forstek paiskallet i varm stekeovn ved 200 C i ca 10 min. Legg grønnsakene i den forstekte paibunnen og legg over biter av chevre. Hell over sammenpisket egg, melk og crème fraiche eller kesam. Stek midt i stekeovnen i 40-50 min. Server med en grønn salat eller tomatsalat.