Pai med laks og gressløk
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Form og paiIngredienser
4 porsjoner
Bunn:
60 g
smør100 g
kesam2 dl
hvetemel0.5 ts
saltFyll:
300 g
renskåretlaks10 stk
champignon1 bt
gressløk3 stk
egg1 stk
eggeplomme2 dl
melk200 g
kesam1 ts
salt1.5 dl
ost, revetSlik gjør du det:
Passer godt til lunsj eller aftens servert med en frisk grønn salat eller som forrett, en liten skive anrettet på en salatseng. Laksen kan erstattes av ørret. Laksepaien kan servers lun eller varm. Paiform: 24 cm diameter Stekeovn: 200 ºC, 10-12 min forsteking av bunnen, 175 ºC, 35-40 min med fyllet Arbeid sammen smør, kesam, hvetemel og salt til en jevn deig. Deigen kan med fordel lages i en foodprocessor. Kjevle ut deigen og kle en paiform. La deigen gjerne henge litt over kanten på formen, så unngår du at den "krymper". Prikk bunnen med en gaffel og forstek på nederste rille. Pensle den varme paibunnen med eggehvite, det "tetter" igjen deigen og gjør at fyllet ikke trekker ned i bunnen og gjør den myk. Del opp laksen i mellomstore terninger, soppen i skiver/båter og finhakket gressløk. Legg over i den forstekte bunnen. Visp sammen egg, melk og kesam og tilsett salt og pepper. Hell eggeblandingen over laksefyllet og dryss over revet hvit ost. Stek laksepaien på nederste rille. Stek til paien til eggeblandingen er stivnet. La paien hvile 10-15 min før servering.