Pasta med ristede rotfrukter og chèvre
Den salte osten danner en nydelig kombinasjon med de søtlige ovnsbakte rotfruktene.
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2.5 stk
gulrøtter1.5 stk
pastinakk125 g
kålrot2 stk
rødløk7 fedd
hvitløk2 ss
olivenolje1 ts
salt1 dl
solsikkefrø, ristede125 g
chèvre275 g
lettrømmeSlik gjør du det:
Sett ovnen på 225 grader. Rens, skrell og skjær alle rotfruktene i tykke strimler og rød-løken i fedd. Smør en langpanne med 1 ss olje og bred utover rotfrukter, rødløk og hele skrelte hvitløksfedd. Drypp litt olje over. Legg på ferske rosmarinkvister. La det stå i ovnen i ca 15 min, rør om et par ganger i løpet av tiden. Salt lett og rør om. Kok samtidig pastaen etter anvisningene på pakken. Bland alt på et serveringsfat og strø over solsikkekjernene. Legg fersk rosmarin på toppen. Mos osten med gaffel og rør den sammen med lettrømmen. Stekte kjøttboller eller pølsebiter kan serveres til.