Pastasalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
400 g
pastaskruer200 g
hvit ost1 stk
purre0.5 stk
rødløk1 stk
paprika3 stk
stangselleri1 dl
valnøtterRømmedressing
2 dl
lettrømme1 dl
majones2 fedd
hvitløk1 stk
sitron, saften av den2 ts
sukkerAlternativ oljedressing
2 ss
olivenolje2 ss
balsamicoeddik2 ss
hakket frisk oregano2 fedd
hvitløk0.25 ts
sennep, tørrSlik gjør du det:
Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet. Del spekemat, ost og grønnsaker i biter. Lag dressing og bland inn i salaten. La den stå og trekke ca 1 time før servering. Tips: Unngå å avkjøle pasta under rennende kaldt vann, det vil gjøre pastaen vassen og smakløs. Hell av kokevannet vend litt olje og avkjøl pastaen på et flatt fat. Pasta kan byttes ut med kokte poteter i terninger. Rømmedressing kan byttes ut med en oljedressing.