Paté med ørret
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Forretter og småretterIngredienser
850 g
ørretfilet uten skinn3 stk
eggehvite1 ts
salt0.25 ts
pepper1 ss
sitronsaft3 dl
iskald kremfløteSlik gjør du det:
Ørreten bør være godt avkjølt eventuelt halvtint før den males opp. Skjær 150 g av ørreten i ca 1 cm tynne strimler. Del resten av ørreten, ca 700 g, opp i biter og legg i en foodprocessor / hurtigmikser sammen med eggehviter, salt, pepper og sitronsaft. Kjør sammen og spe med iskald fløte. Males fisken på en kvern, tilsett salt når fisken males og spe med fløte og eggehviter i den malte fisken. Smør en avlang brødform med smør / olje og dekk bunnen med en strimmel bakepapir. Legg i halvparten av farsen, legg over ørretstrimlene (klem dem litt ned i farsen). Dryss over finhakket dill og dekk med resten av farsen. Klapp godt til, eventuelt
dunk formen mot benken 2-3 ganger, for å fjerne luftlommer. Dekk formen med aluminiumsfolie folie og stek i vannbad i stekeovn 150 ºC, på nederste rille i ca 45 min. Avkjøl patéen i formen. Kan serveres lun med poteter og en hvitvinsaus eller avkjølt med en grønn salat og en rømme og urtedressing.