Plukkfisk med erter og gulrøtter
Har du prøvd denne tradisjonsretten? Det er "lapskaus" av fisk med hvit saus og grønnsaker og strø av bacon på toppen.
Oppskrift av: Charles Tjessem
45 minutter
HovedrettIngredienser
2.5 stk
poteter2 dl
erter, frosne4 stk
stor gulrotHvit saus (1 liter)
60 g
smør60 g
hvetemel1 l
melkGarnering
8 skiver
bacon2 ss
smørSlik gjør du det:
Kjøpt ferdig utvannet klippfisk eller vann ut klippfisk selv. Skrell og kok poteter i saltet vann. Kutt de ferdigkokte potetene i terninger. Skrell gulrøtter. Skjær den utvannede fisken og gulrøttene i terninger. Lag hvit saus i en stor kjele. Ha fisk og grønnsaker nedi sausen. Smak til med salt og pepper. Skjær bacon i tynne strimler. Ha smør i en varm stekepanne og stek baconet. Ha hakket persille og bacon over plukkfisken. Server med flatbrød.