Potetsufflé
Har du lyst på en morsom utfordring med poteter? Potetsufflé lages ved å vende inn stivpiskede eggehviter i potetmosen. Prøv, da vel!
Christopher Sjuve
60 minutter
TilbehørIngredienser
4 porsjoner
6 stk
kokte poteter1 ss
smør eller margarin1 dl
matfløte eller melk2 stk
eggeplomme0.5 ts
salt0.5 ts
pepper0.5 ts
revet muskat2 stk
eggehviteSlik gjør du det:
Potetene skrelles før de kokes. Kokevannet helles av og potetene moses. Tilsett smør/margarin, fløte eller melk, eggeplommer og krydder. Rør godt. Avkjøl. Stivpisk eggehvitene og rør dette forsiktig inn i potetmosen. Hell så mosen over i en godt smurt høy ildfast form. Inn i ovn ved 225 grader C. Stekes til sufflèen er blitt høy, luftig og gylden. Deilig ved siden av retter av kjøtt, hvitt kjøtt og fisk eller som selvstendig rett med salat og ferskt brød. '