Puspas

Puspas

Dette er en bergensk variant av fårikål med ekstra grønnsaker.

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Gryterett

Slik gjør du det:

Del kjøttet i serveringsstykker. Del kålen i båter (som til fårikål). Legg kjøtt i bunnen av en kasserolle og fortsett med å kål og kjøtt lagvis. Dryss hel pepper mellom lagene. (Brukes ferskt kjøtt, dryss litt salt mellom lagene). Hell på vann til det står 3/4 opp på kjøtt og grønnsaker. Kok opp og la trekke i 1 1/2 - 2 timer. Om nødvendig tilsett mer væske. Rist på kjelen en gang i mellom slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Rens og del poteter, gulrøtter og kålrot i store terninger og la trekke med i gryten de siste 30-40 min. Smak til med salt før servering. Server ev med et persilledryss. Flatbrød smaker godt ved siden av. Tips: Neon velger å la poteter og grønnsaker koke med i gryten hele tiden. Potetene vil da koke i stykker og jevne sjyen. Vil du ikke ha hel pepper i gryta, putt dem i en pepperbeholder eller i et kaffefileter og knyt igjen med en bomullstråd.

Kanskje disse også frister?