Ribbe dagen derpå
Oppskrift av: Trond Moi
15 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
300 g
kald, stekt ribbe0.5 stk
chili, rød2 stk
sjalottløk1 stk
paprika, gul0.25 stk
squash0.25 stk
aubergine1 stk
rødløk2 stk
vårløk3 ss
olivenolje1 ts
sesamolje1 ss
oystersaus0.5 dl
soyasaus1 ss
hakket frisk ingefær2 fedd
hvitløkSlik gjør du det:
Denne oppskriften er laget av Trond Moi, kjent fra Bølgen & Moi -restaurantene, der han regjerer sammen med vinekspert Toralf Bølgen. Fremgangsmåte: 1. Kutt ribba i 1 cm tynne strimler. Grønnsakene kuttes i livlige fasonger. 2. Ha oliven og sesamolje i en dyp stekepanne og varm godt opp. Ha i kjøtt og grønnsaker, sammen med finhakket hvitløk, chili og ingefær. 3. Fres dette i 1 minutt og ha på soyasaus og oystersaus. Smak til og dryss over friske urter.