Roastbiff med smørdampede grønnsaker
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
flatbiffSmørdampede grønnsaker:
3 stk
gulrot1 stk
liten sellerirot1.5 stk
persillerot2 ss
smør1 ss
sukkerSlik gjør du det:
I ovn ved 125° i ca. 20 minutter. Renskjær kjøttet for sener og hinner, dryss på salt og pepper og brun kjøttet. La det hvile i ca. 5 minutter, etterstek det i ovnen. La det hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver. Rens og finstrimle grønnsakene. Kok dem i lettsaltet vann i 2 minutter. La dem renne godt av. Smelt smør og sukker i stekepannen, tilsett grønnsakene og damp dem i 2-3 minutter. Rør hele tiden så grønnsakene blir jevnt glaserte av smøret. Server kjøttet med grønnsakene og kokte eller råstekte poteter.