Roastbiff med smørdampede grønnsaker

Roastbiff med smørdampede grønnsaker

Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

800 g

flatbiff

Smørdampede grønnsaker:

3 stk

gulrot

1.5 stk

persillerot

2 ss

smør

1 ss

sukker

Slik gjør du det:

I ovn ved 125° i ca. 20 minutter. Renskjær kjøttet for sener og hinner, dryss på salt og pepper og brun kjøttet. La det hvile i ca. 5 minutter, etterstek det i ovnen. La det hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver. Rens og finstrimle grønnsakene. Kok dem i lettsaltet vann i 2 minutter. La dem renne godt av. Smelt smør og sukker i stekepannen, tilsett grønnsakene og damp dem i 2-3 minutter. Rør hele tiden så grønnsakene blir jevnt glaserte av smøret. Server kjøttet med grønnsakene og kokte eller råstekte poteter.

Kanskje disse også frister?