Røkt lammelår med klementinsalat
Når du skal servere juletapas må du sørge for å justere mengden etter hvor mange retter du ønsker å lage. Retten kan brukes som forrett, når du har lyst på noe godt eller som en del av et tapasbord.
Christopher Sjuve
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
6 porsjoner
12 skiver
røkt lammelår4 stk
klementin2 ss
olivenolje1 ss
balsamicoeddik6 stk
svisker0.5 ts
salt0.25 ts
pepper0.5 ts
sukkerSlik gjør du det:
1. Skjær skallet og det hvite av klementinene. Skjær så klementinene i skiver, ca ½ cm tykke og anrett på en tallerken eller et fat. 2. Hell olivenolje og balsamicoeddik jevnt over klementinene og krydre med salt, pepper og litt sukker. Kutt oliven i skiver/biter og dryss jevnt over klementinskivene sammen med blader av frisk basilikum. 3. Anrett lammelår sammen med klementinsalaten.