Salat med røkt ørret og bringebær
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
250 g
ørret, varmrøkt8 stk
poteter0.5 stk
slangeagurk, i skiver3 stk
vårløkBringebær- og honningdressing
1 fedd
hvitløk1 ts
honning, flytende1 ts
sennep8 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Begynn med dressingen. Finhakk hvitløk og bland med bringebæreddik, honning og sennep. Spe med olje i en tynn stråle, visp godt hele tiden. Smak til med salt og pepper. La dressing stå i romtemperatur og trekke smak mens salaten lages. Skrubb og kok potetene godt og kok møre i saltet vann. Damp godt og del i skiver/ båter. Skyll og rist godt av salaten og riv/del i mindre biter. Anrett salat, røkt ørret, nykokte poteter i båter/skiver, finsnittet vårløk, agurk, urter og friske bringebær i en bolle. Vend lett inn dressingen. Tips: Bringebæreddik: Bruk en flaske med vid hals eller et høyt smalt glass (type barnemat) 2 - 2 ½ dl. Fyll flasken / glasset 3/4 opp med friske tørre bringebær. Hell på hvitvinseddik eller eplecidereddik. Sett på lokk/ kork. La eddiken stå og trekke smak i romtemperatur i 4-5 dager, til eddiken er rød og bringebærene "hvite/lyse". Sil vekk bringebærene. Eddiken kan ev smakes til med litt sukker. Eddiken kan brukes til dressinger eller til viltsauser. Server med brød.