Salat med røkt ørret og jordbær
Oppskrift av: Wenche Andersen
20 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
250 g
ørret, varmrøkt6 stk
poteter0.5 stk
slangeagurk, i skiver3 stk
vårløkHonningdressing
1 fedd
hvitløk1 ts
honning, flytende1 ts
sennep8 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Begynn med dressingen:Finhakk hvitløk og bland med eddik, honning og sennep. Spe med olje i en tynn stråle, visp godt hele tiden. Smak til med salt og pepper. La dressing stå i romtemperatur og trekke smak mens salaten lages. Bruk gjerne ny potet, skrubb godt og kok møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og damp godt. Skrell og kok asparges i saltet vann tilsatt ørlite sukker i 2-3 min. Skyll og rist godt av salaten og riv/del i mindre biter. Anrett salat, røkt ørret, lune poteter i båter, asparges, finsnittet vårløk, agurk, urter og friske jordbær på et serveringsfat. Hell over dressingen. Tips: (Røkt ørret kan byttes ut med annen kokt eller røkt fisk, for eksempel peppermakrell eller bøkling.)