Salat med spirer
Denne sprø salaten er god som et mellommåltid eller som tilbehør til fisk.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
10 minutter
SalatIngredienser
1 neve
spirer10 stk
cherrytomat0.5 stk
agurk10 stk
sukkererter1 neve
gresskarfrøDressing
1 dl
olivenolje3 ss
rødvinseddikSlik gjør du det:
Skyll spirene. Tørk dem i en salatsentrifuge, eller: Ha dem i et kjøkkenhåndkle, samle hjørnene og "pisk" eller sveiv rund slik at vannet slynges ut.
Del tomatene i to og skjær agurkene i skiver. Snitt sukkerertene i tre på tvers (du kan fjerne strengen om du vil).
Ha tomater, agurk, sukkererter, spirer og gresskarkjerner i en bolle. Bland godt.
Dressing
Bland sammen rødvinseddik og olje. Hell over salaten og vend godt rundt.
Salaten passer godt til fisk, men kan spises som den er.