Saltbakt kveite med kremet pasta

Saltbakt kveite med kremet pasta

Når kveita saltbakes blir den hakket bedre. Kveite må behandles forsiktig.

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Skarp av "slimlaget" som ligger som en beskyttelse utenpå kveita. Bruk baksiden av en stor skarp kniv. Skjær av hodet ved gjellene og spolen, dette for å få plass i langpannen. Skyll kveita under rennende kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Legg grovt salt i bunnen av langpannen. Legg fisken over. Om du vil bland eggehviter i resten av saltet, da vil saltet stivne ved baking i ovnen og det er lettere å få av hele stykker av saltet ved servering. Hvis du ikke bruker eggehvite, legg/ klapp resten av saltet over kveita slik at fisken blir dekket. La fisken stå med saltet ca 1 time. Varm stekeovnen til 180 ºC. Sett i varm stekeovn på nederste rille og stek/bak i 20-30 min, avhengig av størrelsen på fisken. Bruker du et steketermometer, stikk det inn i den mest kjøttfulle delen på ryggstykket og stek til termometeret viser 46 ºC. Ta kveita ut av stekeovnen og la den "hvile" ca 10 min før servering. Ta av det øverste saltlaget. Trekk av skinnet, løsne det med en liten spiss kniv. Legg opp på porsjonstallerkener ved servering eller server den fra langpannen. Mens fisken bakes i ovnen, lag tomatconcasse. Tomatconcasse: Flå tomatene. Kok opp vann. Lag et snitt i hver av tomatene og legg dem i kokende vann i ca 30 sek til du ser skinnet løsner, legg tomatene over i iskaldt vann og trekk av skinnet. Del tomatene i to, ta ut inn maten og hakk opp tomatkjøttet i små terninger. Smak til med salt, pepper og olivenolje. Denne blandingen skal brukes i pastaen. Spagetti kokes etteranvisning på pakken, rett før servering. Hell av kokevannet, tilsett fløte i den kokte spagettien, riv det gule sitronskallet over spagettien, kok opp til fløten tykner. Smak til med salt, pepper og de hakkede tomatene. "Rull" opp spagettien med en pinsett eller stekegaffel og legg på tallerken sammen med fisken. Litt god olivenolje over fisken ved servering, smaker godt. Server ev med en salat og brød. Oppskrift fra kokeboken " Mat - hvit fisk helt enklt" av Jørn Lie, Boksenteret

Kanskje disse også frister?