Saltimbocca på rødspette
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
8 stk
rødspettefiler4 skiver
spekeskinke4 skiver
jarlsberg2 stk
løk, vår3 ss
hvetemel2 ts
salt1 ts
pepper1 stk
egg1 ss
vann1 dl
strøkavringPersillesaus:
1 porsjon
lyssaus2 ss
hakketpersille<br>
Slik gjør du det:
Legg to og to rødspettefileter sammen med skinke, ost og finsnittet vårløk mellom. Vend dem først i mel blandet med salt og pepper, deretter i egg vispet sammen med vann og til slutt i strøbrød. La filetene ligge et par minutter på tørt underlag så paneringen fester seg. Lag sausen etter anvisningen, med fiskekraft. Rør inn persille like før servering. Kok aspargesene. Stek rødspettefiletene i olje i 3-4 minutter på hver side. Bruk middels varme så fisken blir gjennomstekt uten å bli for brun. Server fisken med sausen og asparges, samt kokt ris.