Sei med tomat og fennikel
Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
sei filet uten skinn1.5 ts
salt0.5 ts
pepper1 stk
fennikel4 stk
tomat2 bt
persille, stilkene3 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Skjær fisken i porsjonsstykker og dryss dem med salt og pepper. Skjær bort det nederste på fennikelen og de tynne grønne bladene. Skjær knollen i tynne skiver fra topp mot rot. Flå tomatene, del dem i to og klem ut frøene. Skjær tomatkjøttet i terninger. Strimle bladpersillen. Fres fennikel og tomat i omtrent halvparten av oljen i 5-8 minutter, til det er mørt. Smak til med salt og pepper og rør inn persille. Damp fisken forsiktig i resten av oljen, 3-4 minutter på hver side. Anrett fisken på en seng av tomat og fennikel og server kokte poteter til.