Seibiff med bønnesalat og soyasmør
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
seifilet2 ts
saltBønnesalat
1 bokser
sorte bønner1 stk
rødløk2 stk
flådd klase tomat2 ss
hakket persille1 bt
vårløk2 ss
balsamicoeddik0.5 dl
olivenoljeSoyasmør
100 g
usaltet smør, brunet0.5 dl
soyasaus, lys1 fedd
hvitløkSlik gjør du det:
Dryss seifileten med salt og la den ligge og trekke smak mens bønnesalaten lages. Skyll godt av de hermetiske bønnene. Finhakk rødløk, flådde tomater uten kjerner, persille og vårløk. Bland sammen og hell over dressing av Balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper Soyasmør: Brun smøret til det blir nøttebrunt uten å bli brent. Bland inn soyasaus, finhakket hvitløk og ingefær. Hold sausen varm til den skal serveres og tilsett finhakket bladpersille rett før servering. Del seifileten opp i "biffer". Stek seibiffene i nøytral olje eller smør i varm panne 2-3 min på hver side. Dryss over grovmalt pepper. Server seibiffen på en seng av bønner og hell litt soyasmør rundt det hele.