Seibiff med løk og chili, råkost og raita
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
seifilet3 ss
hvetemel1 ts
salt0.5 ts
pepper2 stk
løk1 stk
purreRaita:
1 stk
slangeagurk, i skiver3 dl
yoghurt naturell1 ts
garam masalaSlik gjør du det:
Begynn med raita. Del agurken i to på langs og skrap ut kjernene med en teskje. Skjær agurken i tynne skiver, ta av litt til pynt og legg resten i en sil. Dryss på litt salt og la den stå og trekke ut vann i 20-30 min. Hell yoghurt i et dobbelt kaffefilter (i en sil) og la yoghurten renne av seg, slik at den får en fyldig konsistens. Smak til yoghurt med krydder. Klem vannet ut av agurken og tilsett i yoghurten sammen med finhakket mynte. Fortsett med løk og purre. Skjær løken i tynne skiver og stek den gyllen i smør. Tilsett finsnittet purre og finhakket chili og la steke med de siste 2 min .Smak til med salt og pepper. Skjær seifileten i passende serveringsstykker. Vend stykkene i hvetemel tilsatt salt og pepper og stek gyllen i smør i middels varm panne. Server med råkost og raita. Tips: Raita er yoghurt som er smaksatt med forskjellige typer krydder og ev grønnsaker.