Sirupsnipper
Sirupsnipper er en av våre kjæreste julekaker. Her er den klassiske oppskriften med mørk sirup.
Christopher Sjuve
45 minutter
BakverkIngredienser
100 g
sirup, mørk60 g
sukker0.5 dl
kremfløte60 g
smør1 stk
eggeplomme250 g
hvetemel0.25 ts
ingefær, malt0.5 ts
pepper0.75 ts
natron100 g
mandler, skåldedeSlik gjør du det:
(Gir 40 stk) Kok opp sirup, sukker og fløte. Hell røren over smøret og rør til smøret er smeltet. Avkjøl blandingen til den er lunken og ha i eggeplommen. Sikt litt av melet sammen med krydderet og natron. Bland det i røren. Sikt mer mel i røren til deigen er såpass fast at den kan eltes jevn. Dekk til deigen, og la den stå kaldt til neste dag. Ta små emner av deigen, og kjevl til ganske tynne leiver. Ikke bruk for mye mel til utbakingen. Løst mel på leiven gjør kakene grå. Skjær ut snipper med en bakkelsspore. En halv skåldet mandel setter en ekstra spiss på snippene. Legg kakene med snittflaten ned like før stekingen. Legg kakene på en stekeplate; smurt eller med bakepapir. Stek snippene lysebrune ved 180 °C i 8 - 10 minutter. Avkjøles flatt på rist.