Sitrongrillet piggvar med fylt blekksprut
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
piggvar0.5 stk
sitron, finraspet skall avFylt blekksprut:
8 stk
små akkar0.5 dl
risottoris1 stk
sjalottløk, finhakket1 fedd
hvitløk, finhakket0.5 dl
olivenolje2 ss
smør2 ss
parmesan, nyrevet50 g
små grønne erterMorkelsaus:
1 stk
sjalottløk, finhakket1 fedd
hvitløk, finhakket1 dl
kyllingkraft1 dl
fiskekraft1 ss
smør1 ss
kremfløteGarnityr:
400 g
Grønnsaker2 dl
olivenolje0.5 stk
sitron, i skiverSlik gjør du det:
Fylt blekksprut: Rens akkaren først. Les hvordan du gjør det her. Surr løkene i oljen sammen med risen. Når det freser, tilsett kraften litt etter litt, fortsett til all kraft er borte. Er risen litt hard fremdeles, tilsettes litt mer vann. Avsluttes med ost og smør. Den skal være mør med litt kjerne. Avkjøles. Bland inn kjørvelbladene og fyll inn i de ferdigrensede blekkspruthodene. Morkelsaus: Surr soppen med løk og hvitløk til den er blank. Ta dem så ut hell på kraftene og reduser til passe konsistens. Ha på fløten og pisk inn smøret, bland inn soppen og juster balansen med litt sitronsaft. Forvell alle grønnsaker raskt i lettsaltet vann ca 1 minutt og legg dem direkte over i varm olje. Tilsett sitron skivene og ha dem over i ild fast form med de grillede og fylte blekksprutene. Bakes i ovnen ved 150 grader i ca. 8 minutter. Ta ut blekk spruten og la grønnsakene stå 10 minutter til. Krydre og grill fisken med litt sitronskall og timian gnidd over fiskekjøttet, kun på én side. Server med garnityr pent anrettet rundt.