Sitrongrillet piggvar med fylt blekksprut

Sitrongrillet piggvar med fylt blekksprut

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Fylt blekksprut: Rens akkaren først. Les hvordan du gjør det her. Surr løkene i oljen sammen med risen. Når det freser, tilsett kraften litt etter litt, fortsett til all kraft er borte. Er risen litt hard fremdeles, tilsettes litt mer vann. Avsluttes med ost og smør. Den skal være mør med litt kjerne. Avkjøles. Bland inn kjørvelbladene og fyll inn i de ferdigrensede blekkspruthodene. Morkelsaus: Surr soppen med løk og hvitløk til den er blank. Ta dem så ut hell på kraftene og reduser til passe konsistens. Ha på fløten og pisk inn smøret, bland inn soppen og juster balansen med litt sitronsaft. Forvell alle grønnsaker raskt i lettsaltet vann ca 1 minutt og legg dem direkte over i varm olje. Tilsett sitron skivene og ha dem over i ild fast form med de grillede og fylte blekksprutene. Bakes i ovnen ved 150 grader i ca. 8 minutter. Ta ut blekk spruten og la grønnsakene stå 10 minutter til. Krydre og grill fisken med litt sitronskall og timian gnidd over fiskekjøttet, kun på én side. Server med garnityr pent anrettet rundt.

Kanskje disse også frister?